ama neden?

sevgili okur,

birşey soracağım sana.
belli birşey duyma ihtiyacı hissettiğimden değil, sadece merak:
neden okuyorsun yazdıklarımı?

(gayet nötr ve objektif bir soru bu. mesela başka işiniz yokmu sizin sorusunun kardeşi. ama üvey.)

fikrini ya burada beyan edebilirsin ya da şurada, fark etmez.

16 Kommentare zu „ama neden?

  1. „Nar veya Atac yayinlari olmaz di mi? Yeditepe yayinlarini d&r“da bulamiyorum:)“ diye bir mesaj atti bugün esra. Ve senin bloguna olan misafirligim de böylelikle baslamis oldu.

    Ne alaka yani dememen icin, biraz daha acayim ve anlatayim neden okudugumu yazdiklarini…

    Bu mesajdan sebep, hemen girdim nete ve bakmak istedim kim günümüz türkcelestirmesini yapmis bu yayinevlerinden cikan Filibeli Ahmed Hilmi“nin „Amaki Hayal“inin diye.

    Ve Amaki hayal diye entry girince google“a, bir de baktim senin blogunun adi da karsima cikti. Ve merak iste girip okumaya basladim neler yazmis bu blogun yazari diye ve sonrasini biliyorsun zaten.

    Bundan sebep okumaya basladim ve hali hazirda da okuyorum seni. Böyle iste

  2. efendiiim bu soruda bizim neden burada olduğumuzu meraktan etmekten çok sankiii, siteyi şöyle meth-ü senalarda bulunalım, „efendim şu bölümler bir başka güzel“, „gendümü buluyorum“, „aynı ben“ diyerekten bir özdeşleşme durumunu anlatıp.. sizede bir paye çıkaralımda; Siz de ohh âlâ .. ben var yaa benn .. moduna geçmek için soruyormuşsunuz gibime geldi..:)) Hehee..

    Gibime geldi dedikten sonra biraz daha okuyup ve dahi üfledim diyeceğim..:) Ama yanlış anlaşılmasın çayı çayı..:)) soğuk severim de..:))
    Neyse okudum okudum ..sonunda yok yok dedi ve ikna etti kendim kendimi..:))
    bu insan evladı bu soruyu kendisi için sormamış..:))
    Seni merak etmiş..:)

    Hmm bu sorudan önce ben buraya nasıl geldim ya huu..:) Şöyle geriye doğru gitsem kaç blog geçicem acep.. Bunlarda var, bunlarada gidiniz, ha gayret ahanda bunlara da bir göz atınız … tıklaya tıklaya buralara geldim…
    Bir ilahi güç benim bu bloğu bulmamamı sağlamış olabilir mi… Olabiliiiirr..
    Tevafuk işte…

    Geldim asıl soruya….Neden? Bilmem..:))

    Sevgiler selamlar …

  3. bu soruyla tek maksadım, yolu bir şekilde buraya düşen okuyucuların bu bloğu bilinçli bir şekilde okumasını sağlamaktır. burası herkese açık fakat gelen kişiden bir beklentim var: niçin burada olduğunu kendisine sorsun istiyorum. kendisine sormayı unutanlara da ben sormuş oluyorum. zaman değerli, zayi etmeye gelmez. neyi niçin yaptığımızı bilmek zorundayız. bu dünyada başka bir şansımız yok..
    ve açıkcası birilerinin burada kendini bulup bulmaması vb. bunlar beni pek ilgilendirmiyor. böyle bir iddiam olmadı hiç bir zaman.
    ha, isteyen bulsun tabi, eyvallah. :)

  4. İnan bazen nedensiz oluyor insanın yaptıkları ki sen „eski“sin!

    Eski bir dost kaybetti bugün yolunu ve doğru eve geldiğini anladı yine.
    Bir şeylerin değişip değişmediğine baktı, senin yazdıklarından çıkartmaya çalıştı, kimin en çok değiştiğini ve cevabı yardımınla buldu -her zamanki gibi- benmişim değişen.
    „Eski“nin yerinde durduğunu ve aynı aşk ile yazmaya devam ettiğini bilmek güzel…
    Ben bırakalı çok oldu yazmayı ama eski dostları arada ziyaret etmek gerektiğini hatırlattın bana, burada yazılı onca güzellik ile :)
    Selam olsun bu uğramanın adı, bulunsun her kapı çaldığında…

  5. Merhaba Orhun!
    Sesini sedanı almayalı epey oldu cidden. Hoşgeldin! Selamını aldık, eyvallah. Yolunun buralara düşmesi ne güzel. Geldiğin yerlerden bize ne getirdin bakalım? :)

    Değişim kavramını bir değer gibi algılaman ilginç doğrusu.
    Bana sorarsan zaman kimseyi dışlamaz: Herkes seneler sonra tekrar çaldığı kapının önünde değişik biridir artık. Ve kapının öbür tarafında duran kişi de o zaman zarfında değişmiştir. Kendince. Ama mutlaka.
    Hayatındaki akıcı değişiklikler arasında beni değişmeyen kadim bir arkadaş, yani konstant bir olgu olarak görmeni bir iltifat olarak kabul ediyorum, teşekkür ederim! :)

    Selamlar,

  6. arıyorum. benim aradıklarımı arayanı. benden evvel bulmuş olanı. ya da ararken aradıklarımı unutacağım insanı

    selam ile efendim
    ya da merhaba :)

  7. Aramanın bitmediğini bulduk efendim :) Yeni cevapların yeni sorular olduğunu; zihnin ve gönlün teskin olmadığını, olmayacağını bulduk.

  8. Tiksindiğim ve tüm yozlaşmaların nedeni gördüğüm ikiyüzlülüğe inat bir samimiyet gördüğüm için okuyorum yazdıklarınızı. Twitter’da severek takip ediyorum ve arıyorum. Hep güzel kalın. Niyetinize sahip çıkın. Rabbi’ye emanet!

  9. „Ümitsizlik ve intihar üzerine“ isimli yazını okumak için buradayım. Belkide içimdeki bitmek bilmeyen „ama neden“ sorusuna cevap bulmak için. Dün Almanya’daki kuzenim tren raylarında intihar etti.

Hinterlasse einen Kommentar